08
Feb

Visie op de B2B markt: conversie en personalisatie

Ons doel met Propellor is: meer verkopen, dichter bij de klant staan door hen de perfecte digitale shopervaring bieden”, aldus Ralph Nijs, Sales Director bij Propellor. Hij benoemt hoe de ontwikkeling van e-commerce platform Propellor inspeelt op de groei van online handel in de B2B branche: “We combineren de kracht van e-commerce met de dynamiek van een PDM en bundelen de intelligentie van een CRM met slimme e-marketing software. Een compleet E-commerce pakket met focus op conversie en personalisatie.”  

Autopilot e-marketing

“Met Propellor streven wij naar het allerhoogste niveau van personalisatie”, zegt Nijs. “Diepe segmentatie en realtime kijk-, klik- en koopanalyses maken de klanten tastbaar, voelbaar. Dankzij slimme algoritmes bijna voorspelbaar. Daar wordt vervolgens op ingespeeld. Met een persoonlijke homepage waarop klantspecifieke catalogi en vervolgens suggestieve zoekresultaten getoond worden. Daarnaast worden vaak bekeken, maar niet gekochte, producten automatisch onder de aandacht gebracht, door onder meer vouchercodes en op maat gesneden aanbiedingen in het aangepaste assortiment of via e-mailflow. Dat zorgt enerzijds voor meer gemak en plezier tijdens het shoppen en anderzijds voor direct meer omzet. Dit geheel noemen wij Autopilot e-marketing.”

4 tips en tricks voor succesvolle emailmarketing

Persoonlijke digitale reis

Nijs geeft de essentie van het platform aan. “Tijdens de ontwikkeling van Propellor is ‘conversie’ continu ons mantra geweest. Dat vul je in door op het juiste moment de juiste actie te plaatsen. Een goed voorbeeld daarvan is te zien in onze e-mailflow: open- en klikcijfers van e-mails kunnen sterk variëren, want iedere gebruiker opent een e-mail wanneer dat het beste uitkomt.” Dat heeft met name te maken met de toegankelijkheid van de e-mails. Nijs constateert dat mobiele e-marketing steeds belangrijker wordt. “Onderzoek toont aan dat inmiddels wereldwijd maar liefst 56% van alle opens van e-mail plaatsvindt op mobiel. Als (r)etailer of groothandel met een webshop is een goede responsive e-mail template dus een must.” Dat levert een bijdrage aan de beleving die de klant krijgt in zijn digitale reis. Door dit goed in te richten zorg je voor meer leads en verhoog je de kans op conversie.” Hij vervolgt: “E-mail lezen op smartphone of tablet kent nu eenmaal een vluchtig gedrag. In die reis zijn naast de timing het onderwerp van de e-mailregel en unieke inhoud van belang. De kans op het openen van de e-mail is vele malen hoger indien deze persoonlijk en dus afgestemd op de klant is. Segmentatie en persoonlijke analyses staan daarom bij ons hoog in het vaandel.”

Intelligentie

“De automatische marketing is gebaseerd op en gevormd door kwalitatieve data die verzameld wordt door slimme algoritmes. Iedere klant die in aanraking komt met de webshop maakt Propellor slimmer.“ Nijs illustreert dit met een voorbeeld. “Vergelijk het met een fysieke winkel: daar komt een medewerker dankzij slimme vragen meer te weten over de klant en kan de juiste informatie overdragen zodat de klant de juiste aankoopbeslissing kan nemen. Propellor analyseert deze big-data en past vervolgens automatisch ouderwets koopmanschap toe in de vorm van een subtiel advies.”

Toekomst

Nijs geeft ook nog een beeld van de toekomst. “Met de toename van retailers en groothandels die overgaan op e-commerce, groeit het aantal producten en categorieën en wordt de business steeds complexer.” Van e-commerce platforms wordt verwacht dat het de offline klantervaring op ieder medium kan presenteren. “Met Propellor willen wij hierin voorop lopen. Denk hierbij aan productvideo’s en 360° foto’s die ook op de smartphone moeiteloos bekeken kunnen worden. Tevens gaan de ontwikkelingen en mogelijkheden omtrent big-data als basis voor (e-)marketing voor hogere verwachtingen bij zowel klanten als prospects zorgen. Klanten die hiermee aan de slag gaan zullen direct significante omzetverschillen zien ten opzichte van partijen die dit laten."

Dat wij daar goed in zijn is wel duidelijk. “Kort na de introductie van Propellor hebben wij al het vertrouwen gekregen om met Propellor de e-commerce omgeving voor aansprekende partijen te mogen inrichten. En steeds meer webwinkels sluiten zich bij ons aan. “

Button B2B e-commerce portals van Propellor

Meer blogs

Waarom steeds meer spare parts leveranciers zero-touch ecommerce omarmen

Hoe weet je of jouw bedrijf klaar is voor the next level in B2B e-commerce?

Ecommerce en offline sales vanuit één platform; de voordelen voor B2B e-commerce

B2B e-commerce, ROI vanaf dag één (Webinars)

Vier B2B e-commerce strategieën om de gemiddelde orderwaarde te verhogen

B2B e-commerce verkoop portals maken het verschil

Hoe zit het met de digitalisatie van verkoopprocessen bij IT-channel partners?

Een goede B2B e-commerce webshop; Tien essentiële tips

Wat doet je B2B sales team nog na de digitale transformatie?

B2B ecommerce; 11 must-have functionaliteiten in 2021

Van e-commerce naar digital commerce en digitale transformatie

B2B e-commerce en geïntegreerde e-mail marketing; een must-have!

Meer omzet en hogere marges met een B2B commerce platform

ROI van een nieuw B2B e-commerce platform

E-commerce personalisatie zorgt voor tevreden klanten en hogere omzet

Liselotte en Michael stellen zich voor

Productomschrijvingen; lever unieke en overtuigende informatie

Hogere conversie? Ontdek de 6 technieken om meer bezoekers te verleiden tot kopen

10 tips om je webshop design te verbeteren

Shopping Trends; Online vs Offline in Nederland 2023 [Infographic]

Scoor klanten met jouw persoonlijke acquisitieplan!

Online fashion sales hoger op mobiel dan desktop [Infographic]

E-mail marketing checklist

7 manieren om het ROPO effect te meten

Online versus Offline [Infographic]

ROPO effect; wat is het en hoe gebruik je dit?

Webshop blijven runnen met Magento 1? Een groot risico!

SEO voor Categoriepagina’s

Laat e-mail marketing voor je werken met Autopilot! Tutorial, tips, trucs en boordevol inspiratie

Loyaliteit van jouw B2B klant is goud waard! Zo onderscheid je je met een B2B webshop.

Upgrade Bol.com koppeling

Trends die B2B e-commerce volwassen maken

E-commerce specialist Propellor in 'Ondernemend Nederland'

Visie op de B2B markt: conversie en personalisatie

Propellor faciliteert PunchOut koppeling met wereldleider Coupa