03
Dec
loyaliteit_b2b

Loyaliteit van jouw B2B klant is goud waard! Zo onderscheid je je met een B2B webshop.

10 december 2018

We leven in een tijd met veel keuzevrijheid. 20 varianten van pindakaas in het schap, honderden series on-demand en duizenden vakantiebestemmingen. Het aanbod is groot, waardoor wij kunnen kiezen wat we willen. Deze ontwikkeling heeft niet alleen gevolgen voor de Business-to-Consumer markt, maar ook voor de Business-to-Business. Het is namelijk niet meer voldoende om een goed product te leveren tegenover een scherpe prijs. Klanten verwachten meer, weten meer en zijn daardoor kritischer. Dit maakt het voor de zakelijke markt niet gemakkelijk om een onderscheidend voordeel te leveren. Ook B2B bedrijven dienen creatief te zijn als zij willen opvallen en hun klanten willen behouden.

B2B klanten willen online een snelle, makkelijke en persoonlijke koopervaring. Naast de key-functionaliteiten van jouw webshop, wordt customer service en een persoonlijke benadering hoog gewaardeerd door de klant. Voorkom dat de klant het gevoel krijgt dat zij door een marketing-funnel geduwd worden en zorg dus voor echt contact. Toon oprechte betrokkenheid en maak van je koper een terugkerende klant!

Lees in dit blog over:

  • Basisfunctionaliteiten en vertrouwen
  • Let’s get personal
  • Top-of-mind op Social Media
  • Maak echt contact

 

Back to basic

Uit onderzoek van B2B enews  blijkt dat B2B klanten het meeste waarde hechten aan de basisfunctionaliteiten van een online verkoopkanaal. Zorg dus voor een goede zoekfunctie en logische navigatie. Houd in je achterhoofd dat vertrouwen in jouw merk en de kwaliteit van je klantenservice hoger gewaardeerd wordt dan de prijs.

 infographic_b2benews

 (Bron: B2B enews)

 

Personaliseer

We hechten meer en meer waarde aan persoonlijke customer experiences; ook jouw B2B klant! Waar klanten overspoeld worden met marketingboodschappen, daalt de aandachtsspan. Deze trend zorgt ervoor dat eenrichtings-marketingcampagnes significant mindere resultaten boeken.

Duik in het (online) gedrag van je B2B klant!! Analyseer het kijk-, klik- en koopgedrag van jouw klant en optimaliseer de marketingboodschap. Je moet begrijpen wat de intentie van de klant is en hoe zij zich gedragen. Zodra je daar kennis van hebt, kun je gericht inspelen op hun wensen, met de juiste boodschap, op het juiste moment.

 CTA -Demo-portals

 

Blijf top-of-mind

De kans is groot dat je voor je bedrijf sociale media gebruikt om je klanten op de hoogte te houden van ontwikkelingen binnen het bedrijf en de branche. Gebruik deze kanalen om je klant te voorzien van relevante content om hen te informeren en tevreden te houden.

Met sociale media stel je de klant in staat om op een laagdrempelige manier informatie te vragen. Uit blijkt dat klanten tot 71% meer geneigd zijn een bedrijf aan te bevelen, wanneer een vraag snel en persoonlijk beantwoord werd.

Ook ontstaat er door communicatieplatformen als Facebook en LinkedIn een ander verwachtingspatroon; de klant is gewend om 24 uur per dag in contact te staan met de wereld om hem heen. Zorg dus dat je regelmatig gezien wordt op deze platformen om te voorkomen dat een concurrent op de radar van je klant komt te staan.

 

Echt contact

Mensen haken tegenwoordig relatief snel af wanneer zij het gevoel hebben dat iemand hen iets wil verkopen. Wat anno 2019 het meest effectief is, is het aanbieden van producten en diensten die aansluiten bij wat mensen willen ontvangen. Op deze manier vergroot je de emotionele betrokkenheid bij zowel het product als bij het bedrijf. We weten inmiddels; het creëren van emotionele binding heeft meer effect dan slechts transactionele binding.  

Simpele, maar van emotionele binding zijn klanttevredenheidscijfers en reviews. Positieve ervaringen van andere klanten geven jouw prospect het gevoel dat hij of zij de juiste keuze heeft gemaakt. Lees ook eens ons artikel over ROPO.

Kopers worden klanten als zij terugkomen naar jouw bedrijf. Ga dus het gesprek aan, laat zien dat je om ze geeft. Verwen je klant, geef hen cadeautjes die alleen zij kunnen openmaken. Bouw aan relaties door contactmomenten te creëren; een persoonlijke band resulteert namelijk in gunning en ambassadeurschap, wat leidt tot klantloyaliteit.

Lees ook ons artikel met 9 tips voor een B2B webshop.

 

Love your customer!

Benieuwd hoe jij je customer journey kunt optimaliseren? Ontdek welke successen jouw organisatie kan behalen in een online demo, afgesneden op jouw bedrijf.

DEMO AANVRAGEN

 

 

Meer blogs

Waarom steeds meer spare parts leveranciers zero-touch ecommerce omarmen

Hoe weet je of jouw bedrijf klaar is voor the next level in B2B e-commerce?

Ecommerce en offline sales vanuit één platform; de voordelen voor B2B e-commerce

B2B e-commerce, ROI vanaf dag één (Webinars)

Vier B2B e-commerce strategieën om de gemiddelde orderwaarde te verhogen

B2B e-commerce verkoop portals maken het verschil

Hoe zit het met de digitalisatie van verkoopprocessen bij IT-channel partners?

Een goede B2B e-commerce webshop; Tien essentiële tips

Wat doet je B2B sales team nog na de digitale transformatie?

B2B ecommerce; 11 must-have functionaliteiten in 2021

Van e-commerce naar digital commerce en digitale transformatie

B2B e-commerce en geïntegreerde e-mail marketing; een must-have!

Meer omzet en hogere marges met een B2B commerce platform

ROI van een nieuw B2B e-commerce platform

E-commerce personalisatie zorgt voor tevreden klanten en hogere omzet

Liselotte en Michael stellen zich voor

Productomschrijvingen; lever unieke en overtuigende informatie

Hogere conversie? Ontdek de 6 technieken om meer bezoekers te verleiden tot kopen

10 tips om je webshop design te verbeteren

Shopping Trends; Online vs Offline in Nederland 2023 [Infographic]

Scoor klanten met jouw persoonlijke acquisitieplan!

Online fashion sales hoger op mobiel dan desktop [Infographic]

E-mail marketing checklist

7 manieren om het ROPO effect te meten

Online versus Offline [Infographic]

ROPO effect; wat is het en hoe gebruik je dit?

Webshop blijven runnen met Magento 1? Een groot risico!

SEO voor Categoriepagina’s

Laat e-mail marketing voor je werken met Autopilot! Tutorial, tips, trucs en boordevol inspiratie

Loyaliteit van jouw B2B klant is goud waard! Zo onderscheid je je met een B2B webshop.

Upgrade Bol.com koppeling

Trends die B2B e-commerce volwassen maken

E-commerce specialist Propellor in 'Ondernemend Nederland'

Visie op de B2B markt: conversie en personalisatie

Propellor faciliteert PunchOut koppeling met wereldleider Coupa